sâmbătă, 7 martie 2009

Religia...ce a fost ? Ce a devenit ? Ce va deveni ?...











Hai sa merg pe cea mai tipica intrebare din punctul asta de vedere. Crezi in Dumnezeu ?... poate ca da... ei bine, eu nu prea pot sa zic ca..as crede, de fapt nu sunt prea sigur de asta, dar asta nu ma face neaparat o persoana rea...Eh, unii ma cunosc. Si, chiar nu conteaza faza asta.
Faza e urmatoarea: Ce este religia in ziua de astazi ? Ceva minunat? O cale prin care oamenii pot ajunge sa fie mai buni cu ei insisi si cu oameni ? Sa se regaseasca in ea si sa se simta eliberati de probleme ? De pacate ? Da...chiar este...dar, nu complet. Multi oameni spun ca asa numita religie din ziua de astazi nu e decat o simpla politica. O sansa prin care sa se faca bani, etc..tot felul de chestii din astea, deci: Not cool! Dar, macar nu e complet asa...
Totusi... nu a fost niciodata prea ok (parerea mea) adica, cum era inainte cand...daca nu credeai, erai terminat ? Chiar nasol...credeai de frica, si nu de placere...credeai ca Dumnezeu te va pedepsi crunt daca nu crezi in el. Credeai ca doar asta conteaza in viata...dar, mai exista si dorintele tale, mai exista si puterea de a alege intre a crede si a nu crede intr-o divinitate. Totusi, de ce exista atatea religii ? Hai sa spunem ca sunt o gramada de oameni, sau erau in trecut o gramada de oameni cu o imaginatie bogata si cu dorinta de a crede ca nu sunt tocmai singuri in probleme pe care le aveau...si poate si ura fata de o alta religie...poate un fenomen neobisnuit. Sau poate chiar e real. Cine stie ? Eu stiu doar ca oamenii erau mult prea preocupati cu asta...era chiar enervant. De fapt, nici in ziua de astazi nu e tocmai ok chestia asta. Sunt foarte multe dezbateri pe tema asta...sunt foarte multe indoieli pe tema asta...si foarte multe coruptii... of, cate coruptii sunt in ziua de astazi...Nici nu mai sti daca e bine sa crezi, avand in vedere ca nu toti oamenii religiosi sunt ceea ce pretind a fi, si cei religiosi nu sunt crezuti toti...Ah, cate probleme sunt. Cate probleme isi ridica toti in ziua de astazi doar pe tema asta, sa nu mai spun pe celelalte teme.
Si..ce va deveni religia in viitor ?... ei bine, asta nu prea stie nimeni, dar cred ca putem banui...ori va deveni inzecit mai k-lumea si mai tare, sau inzecit mai urata...asta e parerea mea, avand in vedere ca lumea se cam duce de rapa in ziua de astazi, si nu prea sti la ce sa te astepti in ziua de maine. Daraminte la anii viitori ? Doar stai si ai speranta ca va fi mai bine.
Parerea mea ar fi asa: Lasa naibii religia asta din ziua de astazi. Fa ceea ce iti place si ceea ce crezi ca trebuie, si lasa-i pe altii cu parerile lor de catolici,budisti,satanisti, etc...tu ar trebui sa crezi in cine te face sa te simti bine. Adica, in cine crezi ca exista, in cine crezi ca e langa tine. In Dumnezeu...sau poate in altcineva..sau poate in nimeni. Doar...stai calm, stai ok ... nu te mai stresa pe tema asta degeaba. Parca era ceva dupa care sa te simti recules si calm. Relaxat si ... ok. Dar uite cate dezbateri prostesti sunt. Doamne..mai, crezi in ce vrei tu, si daca ala injura pe cel in care crezi, lasa-l sa injure. Pana la urma e doar un prost si nu merita atentia ta in legatura cu subiectul asta. Daca te injura pe tema asta, da-l naibii in mintea ta, si nu pe fata...asa nu reusesti decat sa il faci sa scoata mai multe minciuni pe gura. Si dupa ce il gandesti de rau, sa te spovedesti ^_^, sau nu .. cum vrei tu. Pana la urma, este alegerea ta ce faci in viata. Si cam asa ar trebui sa gandeasca toata lumea. Daca asa simt ei, ca tre sa faca rau, nu ii poate opri nimeni, dar ii asteapta consecintele. Daca cineva pateste rau din cauza lor...asta nu prea stiu ce sa spun. Am zis, alegerea fiecaruia ce face...dar, asta e alt subiect.
Deja ma cam enerveaza sa vorbesc despre asta smile , deci cred ca o las balta. Stiu ca am lasat multe semne de intrebare, dar nu pot sa ma apuc sa le explic pe toate in parte din moment ce nu stiu despre multe chestii...eu stiu doar ca fiecare alege in ceea ce crede si nu ar trebui sa iti pese din punctul asta de vedere...(doar din punctul asta de vedere) Si... be good, ok ? Sa faci rau nu e o chestie chiar amuzanta, dar sa vezi privirea unei persoane pe care ai ajutat-o...e chiar super. Stiu asta. Sti si tu.
P.S. Nu cred ca am pastrat prea mult subiectul si nu prea stiu daca am avut prea multe argumente, sa nu mai spun ca a fost cam neinteresant. Imi cer scuze...cred ca nu prea am inspiratie momentan...poate in viitor. Dar, puneti intrebari daca sunt. Ori aici, ori pe messenger..ori fata in fata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un pic cam de prea multe ori...

Un pic cam de prea multe ori...