miercuri, 3 decembrie 2014

Life goal ? Happiness!


 Cand o sa cresc mare vreau sa fiu un extraterestru! Pentru ca-i cool si o sa ma faca fericit! Da, am prins sensul vietii, si sunt pregatit pentru orice acum. Am un scop bine definit si complet logic, si nimic nu ma poate impiedica de la a atinge asta! De ce ? Pentru ca asta vreau!

              

               ... oare ?


Cum poti fi tu sigur, adica... complet sigur, ca obiectul dorintei tale reprezinta chiar ceva ce-ti va face viata completa absolut ? Aici ma refer la un scop calumea, in genul unui job, sau a unei ocupatii, sau sa devii transexual, sau stiu eu ce idei stupide ai care oricum nu vor functiona si ar trebui sa te lasi de ele pentru ca nu ai nici o valoare si o sa mori oricum nefericit!

               Da, ma, glumesc, stai linistit, nu face spume la gura.

- Nu, scuze, nu-s de-acord
- Adica cu ce nu esti de-acord ? Ca n-ar trebui sa ai un scop in viata ? Tu chiar esti pe bune ?
- ... Ba, nu, ce dracu ?
- Tre sa ai un scop in viata! Altfel viata ta nu functioneaza! Tre sa stii daca vei fi un doctor, sau un bulangiu profesionist!
- Si ce se va intampla cand nu va fi asa cum ti-ai imaginat sau niste bulangii mai buni ca tine la meseria lor vor reusi sa profite de tine intr-un punct al vietii si te vor face complet nefericit ?
- Nu se va intampla asta!
-Bine... cum zici tu.


Fericirea sta in lucrurile esentiale si mega simple. Atat de simple ca le ignori zi de zi. Nu iti doresti sa fii doctor, sa ajuti lume, sa ii deschizi si sa te uiti la matele lor, pentru ca nu e nimic in neregula cu asta, e vina mea c-o sa fac sa sune ciudat. Nu de la asta incepe golul tau. Toti avem acelasi gol, de fapt... se numeste la fel, la fiecare, doar ca e exprimat prin lucruri diferite, dar e important sa stii ce este, cum se numeste si ca-l vrei.

-Deci, ce mai faci ?
-Taci, ba, dracu, si zi odata care-i golul ala!
- ...


Golul respectiv, din punctul meu de vedere, este chiar fericirea. AAAA! V-am spart, fraierilor!

Ce vreau sa zic prin asta ? Tu vrei sa faci chestii pentru ca ele in sine, dupa cum consideri tu, iti aduc fericirea, dar tu nu-ti doresti, constient fericirea, ci doar inconstient. Tu te convingi ca iti doresti alta chestie pentru ca dupa sine ea atrage fericirea, si focalizand pe chestia aia si nu pe fericire, de fapt, ramai dezamagit si nu prea iti dai seama de ce.

Hai, serios, de ce e asa aiurea sa-ti doresti sa fii fericit ? Vreau... de la viata... sa fiu fericit. In ideea ca o simpla chestie, o singura chestie, nu va putea sa ma satisfaca niciodata complet, si trebuie sa fiu de-acord cu asta, pentru ca nu traim intr-o lume perfecta. Traim intr-una stricata ce nu va fi reparata niciodata, doar... schimbata.

Si hai sa recunoastem, tu nu vei fi niciodata o singura chestie, nu-i asa ? Nu vei fi doar o mama care-si creste copilul, sau doar un instalator care fixeaza tevi de buda, sau doar doctorul de mai sus cu un fetish pentru mate si interioare de oameni, sau prietenul ala care merge 2-300 km pentru cineva sa-l ajute la ceva important sau neimportant, pentru ca... e prieten si asta face un prieten.

Ce deduc eu din asta ? Fericirea se gaseste in particele din toate lucrurile pe care le facem si parerea mea e ca tre sa ne dorim fericirea pentru a avea mereu in vedere o multitudine de lucruri, deci o multitudine de surse din mancarea asta minune care ne drogheaza si nu ne lasa in pace si avem nevoie de ea ca de... fericire. Stai, ce ?

Cum ziceam anterior, multi oameni considera ca daca au o singura chestie, vor fi fericiti. Nu, frate... asta se numeste gandire defecta. Du-ti capul la reparat, doar nu la doctorul ala de mai sus, c-o sa ai o zi proasta, atunci.

Doreste-ti fericirea. Afla ce te face fericit, enumera lucrurile care te fac fericit. Sa ai in vedere si ca unele din acele chestii te pot face si nefericit, pentru ca tine minte ce ti-am zis despre viata. E o curva! De fapt, am uitat ce-am zis despre viata, dar sigur am zis ceva de rau, merge si asta.

- Si daca iti doresti fericirea, dar nu o poti atinge pentru ca lucrurile alea care te fac fericit sunt inaccesibile ? 
- Atunci, prietenul meu... ia un pumn de pastile, suficiente incat aproape sa mori, si cand iti va fi suficient de frica de moarte, aerul pe care-l respiri te va face fericit, iar floricelele primavara vor colorate in rai si paradis.
- Du-te dracu... 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un pic cam de prea multe ori...

Un pic cam de prea multe ori...