miercuri, 23 septembrie 2015

Boys being boys

Încep prin a spune că am un mare respect față de oamenii cu potențial intelectual. Îmi plac oamenii inteligenți, mereu mi-au plăcut, într-un fel sau altul. Inițial i-am admirat și încercam să-i copiez, în ascuns, bineînțeles... că încercam să mă pricep și eu în a da sfaturi medicale, sau în a mă pricepe la chestii juridice, la electronice, la orice părea complicat și interesant. Am dat-o-n bară cu multe, dar asta deja e altă poveste, și pe lângă asta... e irelevantă.

Ce-am aflat mai târziu e că îmi plac fetele inteligente. Bine, nu doar în sens de admirație, ci în alte feluri mai... așa, știi tu. Deși dacă stai să mă întrebi de ce, și de ce nu aleg fete mai prostuțe, mai... naive, n-aș putea să-ți răspund. Logic vorbind ar fi mai ușor de prostit și de manipulat și aș putea, probabil, luând după logica băieților de astăzi, să-mi satisfac toate poftele ce... se pot satisface lângă o domnișoară. Dar ce pot spune, probabil am rămas cu admirația față de oameni inteligenți, iar acum simt nevoia de o provocare, mereu, iar când vine vorba de o prietenă, sau așa, situația rămâne aceeași.

Ce fac atunci când găsesc o fată cu potențial ? Mă bag în vorbă, bineînțeles. Ce vreau să știu prima dată ? Dacă e inteligentă. Cum fac asta ? Întrebări capcană subtile, bineînțeles. Alea sunt mereu amuzante, și le poți mula după orice fel de subiect. Adică pui o întrebare, iar răspunsul ei, aparent banal, îți va spune ceva specific despre dânsa, fără să fie nevoie să întrebi direct, poate jenând-o sau făcând-o să se simtă constrânsă într-un fel sau altul. Așa e win-win, din punctul meu de vedere. Cum trece testul ? De regulă dacă se prinde de faptul că-s întrebări capcană, atunci nota e 10, dar și dacă nu, tot e okay. Poate dovedi mai târziu că poate da răspunsuri inteligente fără să-i pese dacă e sub vreun test sau nu.

Apropo, hai să nu ne judecăm pripit acum. Și tu faci la fel, în diferite ocazii, iar dacă nu din punctul ăsta de vedere, din alte puncte și nu mi se pare ceva atât de rău. Orice om are nevoie să judece o persoană, pic cu pic, iar nu trag concluzii pripite, decât dacă observ din start că pasiunile domnișoarei sunt departe de o cultură cât de cât bine definită.

A trecut testul. Sunt încântat. De ce sunt încântat ? Nu știu, îmi satisface așteptările sau chiar le depășește. Ce fac mai departe ? Exact ce-am făcut inițial, și chiar mai mult legat de acest sens. Încep subiecte și cer părerea în mod subtil. Nu e relevant dacă am nevoie de părerea ei sau nu, ci sunt doar curios de ce-ar răspunde și cum ar fi diferit față de ce gândesc eu, sau cum s-ar raporta răspunsul acesteia la personalitatea și caracterul său. Sunt tone de informații de aflat, iar mie-mi place să le aflu pe toate. E o pasiune.

Deci ce vreau de la o fată până-n punctul ăsta ? Să țină pasul cu mine sau să mă depășească. De ce să mă depășească ? Ca să-mi pot intra în rolul de prădător s-o urmăresc. Ce se întâmplă dacă o prind ? În primul rând, sper ca asta să nu se întâmple vreodată, iar dacă e pe punctul să se întâmple, ca o pisică respectoasă, îi ofer șanse să fugă mai departe ca să-mi pot relua jocul. Se împiedică constant ? Eh... dezamăgitor. O scot din joc rapid și mergem mai departe. Simplu, nu ?

Sunt un om rău și rece, știu, nu mă mai complimenta atât, roșesc.

Care-i ideea cu tot ce spun aici, până la urmă ? Hm... sunt de-acord că fetele trebuie impresionate pentru a fi cucerite. Mereu va fi așa, din punctul meu de vedere, însă în acest punct al meu, vom implica doar fetele inteligente, pentru că... pe ele le prefer eu, de regulă, și pentru că e blogul meu, deci argumentul tău e invalid.
O fată inteligentă, bănuiesc că e impresionabilă tot prin inteligență, nu-i așa ? Și când zic asta, nu mă refer la câte știi tu despre ceva, sau altceva, ci felul în care-ți joci cărțile atunci când exemplifici acel ceva și altceva. Un hardisck bunicel nu prea face treabă bună fără o putere de procesare bună, bănuiesc.

... acum, ia un băiat tipic, probabil virgin, iar dacă nu, unul care și-ar dori să și-o tragă, ăsta find unul din scopurile sale principale. Vine la o fată-n genul, și știe și el din instinct că tre s-o impresioneze, nu ? Cum face asta ? Basic way: Masculinitate de bază. Apropouri simpliste legate de sex, pentru că asta-ți dorești și toate celelalte apropouri ar suna prea fals, probabil. Insistență legată de dorința sa de a se apropia de tine, pentru că, de regulă, sexul e ceva fizic, iar fizicul necesită apropiere, iar obișnuita „cafea” sau „film” mereu vor intra în discuție, iar când asta se întâmplă, ce înțelege „victima” despre situație ? Că tipul ar vrea să i-o tragă. Ce altceva înțelege ? Că o consideră faină, bună și ar merge odată... de două ori, dacă-i suficient de sălbatică și etc. Altceva ce discerne ? Mm.. nu știu, mai e și altceva ?

Fetele, la fel ca și băieții, sunt oameni, nu sunt niște victime. Nu neapărat, cel puțin. Și acestea pot fi prădători, după caz și după puncte de vedere, dar sunt oameni, și la fel ca oricine, gândesc, au idei, valori, principii, și au nevoie să fie impresionate. Cum ?

Aici devine complicat. Fiecare persoană are propriul ei fel de a fi, nu-i așa ? Așa e. Domnișoarele nu fac excepție, deci asta înseamnă că această persoană are nevoie să fie cunoscută, în primul rând, pentru a vedea cum poate fi impresionată. Și cum se face asta ? Păi... întrebări, capcană, dacă ești cât de cât inteligent și ai tact. Vrei să afli despre ce fel de băieți îi plac, din punctul de vedere al caracterului ? Poți aduce în discuție alt tip, pe care l-ai cunoscut tu recent, sau demult, pe care să-l pui într-o situație similară subiectului prezent și să vorbești ușor despre caracterul său. În general, ea va comenta situația, iar comentariile sale vor spune o grămadă de chestii despre ce-i place sau nu la el. Nu ? Apoi poți adăuga, ca fapt divers, despre caracterul tău, fără să faci referire la ea, în vreun fel, pentru că momentan discutați despre tine, iar ea, dacă admiră discuția, cât de cât, va continua să comenteze referitor la ce spui tu. Discuția ia amploare, și tu începi să zgârii suprafața a ceea ce înseamnă „ea”.

Nu-i așa ușor, nu ? Să vrei să cunoști cu adevărat o persoană, o fată... fără să te gândești la modalități de a i-o trage rapid. Bine, cu toții avem nevoi, bineînțeles, oricine are nevoie de sex din când în când, iar când duci lipsă mai mult timp de el, poate te poți reduce și la a face asta cu cineva la nimereală, dar chiar și în cazul asta, mă îndoiesc că persoana în cauză nu și-ar dori să fie băgată în seamă cât de cât. Pentru că atunci când te gândești la trupul ei, la toate formele, de fapt te gândești la trupul tău și la toate senzațiile care pe care le simți datorită imaginației tale și... poate a trupului ei, dacă ai noroc să-i intri în pantaloni, dar ea nu mai prea are relevanță aici, ci doar sexul în sine. Ideea de a-ți satisface tu „mâncărimea” aia.

Părerea mea ? Toată lumea are nevoie de un anume cineva în viața lor, iar prin acel anume cineva mă refer la cineva permanent, și nu începi chestia asta gândindu-te la ce nevoi ai tu, făcând total abstracție de persoana ei, pentru că așa nu ai idee cu cine te bagi în pat și apoi gândește-te la consecințe.

Greu, hm ?

Din păcate cam toate domnișoarele sunt abordate astfel și se simt date la o parte complet, observând simpla lor „nevoie” și cam atât, iar chestia asta le face să se simtă... nu știu, neimportante ? Poate ăla-i cuvântul potrivit. Dar apoi când doi oameni fac un one night stand, nu cred că vreunul din ei e important pentru celălalt, ci mai degrabă sexul în sine e subiectul principal acolo, și nu-mi imaginez că nu e posibil să dai de înțeles unei tipe că vrei doar să i-o tragi și cam atât, iar ea să nu accepte. Oricine are un libido, dar apoi cred că trebuie să menționez că până acum am vorbit despre o relație cât de cât... mai lungă, cu o persoană și felul în care acestea se destramă mai devreme sau mai târziu. Au pornit de la ceva greșit și s-au clădit, din start, aiurea.

Ironic e că în ziua de astăzi, dacă poți convinge o fată că nu vrei, neapărat, o relație cu ea, ai cele mai multe șanse să ai o relație cu ea, ceea ce e atât de ironic că nu-ți pot explica. Serios, n-aș putea, n-am idee, deocamdată.

Pentru că dacă nu vrei sex, atunci vrei altceva, iar altceva presupune s-o cunoști, iar persoana ei devine relevantă în situația asta, ceea ce face totul mai atractiv, îmi imaginez.

But boys will be boys... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un pic cam de prea multe ori...

Un pic cam de prea multe ori...