joi, 1 ianuarie 2015

Imi place omegle

Da, deci omegle.com e un site destul de simplu cu un scop destul de simplu. Te pune in contact cu persoane random, neoferind nici o informatie despre tine sau despre aceasta. Nimic, decat ce vrei tu sa dezvalui. Totul se intampla fara inregistrare in prealabil, cu 1-2 click-uri. Deci da, 2 click-uri si vorbesti cu cineva, total random, de-aici din Romania sau din alta tara, in functie de cum alegi tu ,,language" in coltul de sus. Simpatic, hm ?

De ce-mi place chestia asta, totusi ? Stii si tu cati oameni prosti sunt pe lumea asta, si ii depasesc drastic pe astialalti, iar daca intri cu o persoana aleatorie in discutie, de pe-aici de prin Romania, cele mai multe sanse sunt sa dai peste un om prost care nu are idee sa scrie, sau nu stie sa vorbeasca, sa tina un subiect, cat de cat. Care vrea chestii de la tine, gen sa ii raspunzi la tot soiul de intrebari personale despre tine, imediat de cum incepe discutia, sa vada daca-i place de unde esti, daca-i place ca esti tip sau tipa, ce varsta ai, sa nu cumva sa fie ceva din astea ce nu-i place. Si totusi, are vreun sens ? Acum, banuiesc ca cerintele lui sunt intemeiate. Stai sa termin de povestit, si-mi spui apoi daca mai au.

Sunt multi oameni prosti, ce-i drept. Dar eu urmaresc exceptiile de la regula. Oamenii care chiar vor sa discute idei si alte lucruri interesante. Orice subiect ce presupune o dezbatere, si putem arunca amandoi cu argumente si alte chestii care se intersecteaza fain.

Imagineaza-ti. Prietenii tai sunt ocupati, sau poate nu te poti apropia de ei, asa cum ti-ai dori, la momentul respectiv si ai nevoie de cineva nou. Cum faci ? Ei bine, eu intru acolo si continui apas pe butonul ,,next" pana gasesc persoana in cauza. De obicei nu dureaza extraordinar de mult, dar gasesc.

Conversatia incepe colocvial. Fiecare saluta, si apoi unul zice ceva random, sau intreaba ,,Ce faci". Raspunzi cu o chestie random si asa incepe o discutie inteligibila. Incepem, de fapt, imediat sa ne intelegem, in felul nostru, ceea ce-i grozav. Tu spui ca ti-e foame, el spune ca tocmai a mancat o shaorma, tu ii zici o amintire cu shaorma pe care-ai avut-o interesanta, el reactioneaza, tie iti place reactia sa, tu spui alta chestie si tot asa. Si nu stii absolut nimic despre acea persoana. Apoi schimbati subiectul si vorbiti despre ceva mai serios, poate chiar personal. Sunteti anonimi complet, deci ce conteaza ? Spui orice, iar persoana in cauza poate sa-ti raspunda si sa fie interesata de ce ai tu de spus. Si lasa-ma sa-ti spun, oricat de bine te-ai simti tu singur, atentie 100% intr-o situatie in genul e extraordinara si chiar te ajuta. Un om sa inceapa sa vorbeasca cu tine doar despre chestia asta din pura sa curiozitate si poate si din nevoia de a se simti util, ca fapt divers... heh.

Si discutam si tot discutam, si tot nu stim nimic unul despre altul. Nici macar daca suntem femei sau barbati, ce conteaza ? Discutam si e in regula. E o companie, dar nu tocmai o companie normala. E... un inceput care de fapt nu incepe. O discutie cu o persoana noua de care te apropii instant, psihic. De cuvintele sale, de reactiile sale, de orice. Si te apropii repede si tare, mai ales la inceput, poate tocmai pentru ca e nou si nu stie nimic despre tine. Nu aveti pic de istorie impreuna, nimic rau prin care sa te judece, decat daca-i el prost de felul sau si judeca inainte sa te cunoasca. In cazul asta, el n-are ce cauta in exemplul asta. Considera ca vorbim despre un om inteligent, exact asa ca si tine, pentru ca citesti chestiile astea, trebuie sa fii cat de cat inteligent, altfel te-ai plictisi repejor. Dah, ma dau mare, hai treci peste.

Stii care-i faza, totusi ? Oricat de fain ar fi, totul. Conversatia, persoana... orice, foarte, foarte rar se intampla sa mai fie frumos si dupa. Adica totul e fain pentru ca e la inceput si pentru ca nu stiti nimic unul despre celalalt. Tot ce e intre voi e discutia, in sine si asta merita totul, timpul tau, stresul tau, ma rog. Am incercat des sa zic: ,,Hai sa tinem legatura" si am tinut maxim o zi, sau doua, iar dupa devenit neinteresant. Au inceput sa se implice aspectele noastre fizice, sau starile diferite care nu se mai intersectau sau ma rog, alte lucruri asemanatoare care nu ne mai permiteau sa revenim la aceeasi stare interesanta pe care-o aveam. Si e naspa, mnah...

Si apoi intram iar sa gasim alta persoana

Vai, e penibil. E ca un viciu, asa-i ? Mereu in cautare de sentimentul ala, care nu dureaza, dar totusi vrei sa-l prelungesti. Si nu merge, si dai greu de el, si vai... cand dai de cineva super tare, ce-ti place foarte mult, si se deconecteaza conversatia de la sine fara sa apucati sa tineti legatura. Atunci e chiar irelevant daca va potriviti pe bune sau nu, in momentul ala vrei sa spargi ceva.

Stii ce altceva e interesant ? Persoanele inteligente au, in general, un mod creativ de a se baga in seama cu tine, din primele fraze. Ceilalti, restul, adica oile ce-ar trebui deconectate de la internet, se iau unele dupa celelalte si sunt toate la fel.

Sa-ti explic: Daca pe site-ul acela, conversatia incepe cu: ,,buna b/f" , ,,hey baiat sau fata", ,,cum te numesti ?", sau intrebari succesive gen: Nume, varsta, locatie, sex, marime la organul sexual, si alte intrebari in genul sau lipsa semnelor de punctuatie, sau plictiseala in reactii, poti sa mergi direct mai departe. Nu ai ce vorbi cu omul respectiv, discutia nu duce nicaieri, iti garantez absolut. Chiar si daca se intampla ca ea sa fie fata si tu baiat sau viceversa, sau sa aveti cateva chestii in comun, atata timp cat omul e interesat de lucrurile astea, nu e interesat sa te cunoasca, pe bune. Se plictiseste si n-are habar sa discute o idee. Vrea sa povesteasca la nimereala, sa se dea la tine, sa faca misto de tine sau alte lucruri.

Bine, hai, exagerez. Ce-i asa rau in ce tocmai am zis ? Nu e nimic rau. E o conversatie. Ma' da mie nu-mi place chestia asta. Eu vreau o conversatia faina, inteligenta, interesanta! De ce trebuie sa trec prin toti plictisitii de viata (si eu sunt plictisit de viata, huh)  ca sa ajung la ei ? Nu-i corect!

Oricum, e fain site-ul, in sine. Cu ocazia asta tind sa le multumesc persoanelor alea cateva pe care le-am cunoscut si tin legatura cu ele mai mult. Si au facut si inca fac o diferenta in viata mea. Sunteti awesome si tin la voi :). V-am cunoscut intamplator, dar ce se intampla in continuare e departe de a fi o intamplare.

2 comentarii:

  1. Pfai, şi eu stau pe omegle când am chef să mai interacţionez. Îmi place să caut persoane cu care să râd. Am întâlnit o grămadă de oameni faini, dar şi mulţi rataţi în existenţă.
    Omegle e bun dacă ai chef să cauţi pe cineva pe placul tău şi nervi să treci peste lăbarii care se masturbează. Şi ăştia-s prezenţi la datorie. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuza-ma, n-ai sa ma gasesti, ever ever, pe video. Ever! Nu, nu si nu.

    Prefer magia primei conversatii in text. Ce urmeaza apoi, urmeaza. La un moment dat am intrat direct pe Skype si a fost okay.

    Tot s-a terminat dupa si n-am mai vorbit ever, dar a fost okay. Poate ne vedem pe-acolo :)

    RăspundețiȘtergere

Un pic cam de prea multe ori...

Un pic cam de prea multe ori...