vineri, 18 iunie 2010

Un amic ca si iubit/a ?


Hm, uite inca un subiect destul de complicat care mi-a venit in minte ieri. Ma gandeam la un fel de ,,prostie" pe care-am facut-o doar asa de distractie, sau de amuzament, ma rog...

Exista oameni care prefera sa-i cunoasca destul de mult pe iubitii sau iubitele lor inainte sa se angajeze intr-o relatie ceva mai serioasa, sau... ma rog, ceva mai mult decat simpla prietenie, altfel spus... prefera ca un iubit sa fi fost prieten bun in trecut, dar am auzit de foarte multe ori de la prietene spunandu-mi mie, sau de la altii care se plangeau pe tema asta (bine, nu vreau s-o zic la modul rau), fiecare zicand ca-i place de prietena/prietenul sau/sa, insa nu ar vrea sa strice prietenia minunata pe care-o au. Altii o fac pur si simplu vrand sa fie mai mult decat ce exista la momentul prezent intre ei. Iarasi, care e motivul ? Si ce e si mai ciudat e faptul ca aceia care prefera sa nu strice prieteniile, sunt tot aceia care nu vor iubiti pe care i-au cunosc doar recent. Asta mi se pare mai mult o ... bataie de joc, sau ceva de genul, desi poate nu e, dar eu chiar m-as simti jignit pe tema asta. Bine, daca exista vreo persoana aflata in situatia asta cu mine, atunci chiar vreau sa spun ca este o exceptie!! Nu, nu va ganditi ca ma scot, stie foarte bine cine, ce si cum... voi cei care nu prea stiti despre cine/ce vorbesc, faceti-va ca nu vedeti partea asta. Multumesc.

Asa, deci, asa cum ziceam... sau intrebam: Care e motivul pentru care unii oameni prefera amici ca si prieteni, iar altii oameni pe care abia i-au cunoscut ? Si apoi alta intrebare: De ce o alta categorie prefera sa pastreze o prietenie minunata (chiar si daca cei doi se iubesc pe bune), decat sa o strice cu o relatie. Hm... aici imi vine sa ma gandesc la faptul ca a avea o relatie e un lucru cat se poate de rau. Ce chestie interesanta... auzisem foarte multi baieti (incluzandu-ma si pe mine aici) spunand o chestie foarte simpla: I wanna have a girlfriend ~__~. Baietii care citesc, ati spus-o macar odata. Daca n-ati spus-o, va felicit! Aveti o viata amoroasa de invidiat. Eu as invidia-o...

Sa dezbatem putin chestiile astea, pe rand. In primul rand, putem spune despre persoanele care n-au chef sa se implice in relatii cu prietenii, ci doar cu necunoscuti, faptul ca s-au obisnuit cu un anume ,,stil" de viata alaturi de acei prieteni, pentru ca... dupa cum bine stiti, odata ce intrati intr-o relatie, mai multe chestii se schimba, unele drastic, altele asa si-asa, dar ce e drept: se schimba, dar in acelasi timp apuci sa cunosti persoana respectiva si la un alt nivel, deci... incepi sa stii foarte, foarte multe despre aceasta, dar totusi n-ai chef sa treci prin fel si fel de schimbari care, cel mai probabil ar fi naspa, deci... mai bine unul pe care-l cunosti asa recent. Ceilalti care vor sa mearga pe prieteni, si nu abia cunoscuti, sunt oameni care nu prea au incredere asa usor in alti oameni, si prefera sa stie cu cine se incurca, cu cine isi impart secretele, emotiile, patul *ahem*, si-asa mai departe. Si, aparent nu au nici o problema in a suporta schimbarile care vin odata cu noua legatura facuta intre acestia, ci chiar se bucura, se gandesc la ea ca la un upgrade, si nu la o schimbare sau un set de schimbari. Mdah, pai... putem spune simplu: sunt fel si fel de persoane, dar asta nu ar rezolva dilema unora (ca si mine, de exemplu), in a stii ce naiba isi doresc de la tine partenerii de sex opus (nu am chef de altceva pe-aici decat chestii heterosexuale ~__~ injurati-ma). Adica, sa va dau un exemplu (pentru baieti):
  • Intalnesti o fata super simpatica dupa care ti se cam aprind calcaiele si nu te prea poti abtine sa nu intri in vorba cu ea, sa-i spui orice-ar fi sa-i spui, doar sa spui asta... si reusesti sa intrii in vorba cu ea, iar pe masura ce povestiti, iti place din ce in ce mai mult. Deja ai depasit de mult al 9-lea cer, precum si pragul de a-ti dori doar prietenie, deci... vrei direct relatie, si dupa ,,semnele" pe care le primesti de la fata in cauza, chiar crezi c-ar putea sa iasa bine (macar 1-2 luni, ca apoi cine stie ce se mai intampla), si incepi sa devii foarte ok in preajma ei, sa fii dragut, simpatic, ursulet, catelus, si-asa mai departe, insa cand aluziile tale devin mult prea evidente, ea se cam sperie si spune ceva de genul: As vrea mai degraba sa fim doar prieteni. Te plac, sincer te plac, dar... deocamdata nu pot intra intr-o relatie, abia daca te cunosc... hai sa fim in continuare prieteni :)." Mkay, apoi tu nu prea stii ce sa spui, dar o placi, asa ca... decat nimic, mai bine stai in preajma ei. Dupa ceva timp, cel mai bun prieten al ei se confeseaza si ii spune c-o iubeste de vreo 3 ani, dar i-a fost frica sa-i spuna. Ea ramane foarte atinsa de chestia asta si isi propune sa mearga inainte cu relatia, doar... e cel mai bun prieten al ei. Tine mult la el si... mnah. Tu ramai masca la faza asta, te apuci sa bei, vrei sa te sinucizi, sa mori, sau poate vrei doar sa intri in vorba cu alta fata si sa-ti traiesti viata, dar ideea e ca nu mai ai sanse cu ea. Dupa un timp, tipa in cauza afla despre prietenul ei ca e al naibii de posesiv si nici n-o lasa sa respire, iar pe langa asta e si foarte gelos, iar ea se satura de asta si-i da papucii. Apoi, tipul ala are ganduri de sinucidere, si... ma rog, nu ne pasa de el. Apoi se gandeste la tine, si parca, parca... are asa o scanteie pentru tine, ceva vag, dar destul de puternic incat sa vrea sa vina la tine, sa va apropiati iarasi un pic acolo... sa vada ce se intampla, dar... bang, tu deja ai luat povestea asta de la inceput cu o alta fata. Acum ea e trista si vrea sa se sinucida sau doar sa mearga mai departe si sa traga pe limba pe alt cel mai bun prieten al sau, sau... ce-o fi vrand sa faca.
Naspa situatia, nu ? Desi pare destul de inventat (si este), chestii din astea se intampla, si atata timp cat vor exista oameni care vor prea repede ceva, iar altii care vor sa astepte dupa prieteni cei mai buni, nu se vor prea potrivi mai niciodata. Si multi spuneti ca dragostea nu e complicata... eh, nici nu stiti.

Ce am vrut sa zic prin toata faza asta ? Nu am vrut sa contrazic nici un grup de oameni, pe mine ma intrigau doar persoanele care ,,nu vor sa strice prietenii", dar pentru ca nu am nici cea mai vaga idee, deocamdata, de ce se intampla chestia asta, nu prea are rost sa incep sa dezbat si sa zic fel si fel de prostii. Mai bine astept si invat, iar apoi... o sa scriu, sau poate nu. Vad eu ...

A, eu fac parte din ambele regnuri ~__~, adica in general parc-as vrea o persoana pe care o cunosc de ceva timp, si nu o relatie scurta, ca apoi sa sar intr-alta, dar nu as evita o posibila relatie cu cineva pe care intalnesc la inceput, ca nah... cine stie cum m-as putea intelge cu respectiva.
Voi din care specie de om faceti parte ? :) Sau sunteti corcituri asa ca mine ? XD (asta a sunat urat...)

5 comentarii:

  1. ;))
    Sunt de acord cu tine... sunt fel si fel de persoane.
    Eu sunt in categoria "sa-l cunosc macar putin, sa stiu cu cine ma incurc... chiar daca e unul dintre cei mai buni prieteni"- adica poti incerca ceva cu oricine si daca merge bine, daca nu merge "putem sa ne facem ca nu am trecut prin asta".
    Eu cel putin am trecut prin asa ceva si am vorbit cu respectivul, si am spus ca nu are rost sa pierdem o prietenie atat de frumoasa doar pentru ca nu ne potrivim ca iubiti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un exemplu : doi prieteni foarte buni ,se inteleg de minune ,se simt bine unu in preajma celuilalt ,dar... numai ea il place ,sau invers ;atunci ,cel care s-a indragostit de celalalt traieste cu o oarecare teama :daca ii spune celuilalt ce simte ,prietenia lor sa nu se duca pe apa sambetei ,sa piarda un prieten .Atunci cel in cauza ,prefera sa-si tina ascunse sentimentele si sa nu faca nimic,sa il astepte pe celalalt sa faca primul pas ,lucru care ar putea sa nu se intample niciodata.
    Ce zici de asta?:D

    RăspundețiȘtergere
  3. @Secret Life, exemplul acela e unul din cele mai stupide scenarii care s-ar putea intampla unei persoane, daca nu cel mai stupid scenariu, care pun pariu ca s-a intamplat multora ~__~ daca nu tuturor. Si tocmai de acela n-am vorbit, eh...

    Cred c-ar trebui sa spuna pe bune si sa spuna ca-l place sau o place, iar cel care asculta chestiile astea sa spuna da sau nu, dar sa nu se indeparteze apoi, ca si cum respectivul tocmai a luat raie doar pentru ca s-a indragostit ~__~. Da, ok... cineva indragostit se cam tine dupa tine, dar ca si prieten ii poti da un sut in fund si ii poti baga in cap ca nu se poate, daca chiar esti prietenul sau... iar daca nu, buzz of looser ~__~ (as it happend to me a few times).

    Nu pricep ce e asa complicat. Nu mai vreau sa fie asa complicat, god damn it...

    RăspundețiȘtergere
  4. As putea zice ca si eu sunt o corcitura, sau ca ma situez undeva la mijloc. Nu cred ca as putea avea o relatie cu o persoana pe care abia am cunoscut-o, as vrea sa aflu mai multe despre ea inainte, sa apucam sa fim inainte prieteni si nu iubiti. Dar daca am ajunge sa fim "prea prieteni" atunci probabil as vrea sa pastrez acea prietenie, nu as vrea sa o stric. Nu stiu de ce e asa de complicat, de ce ne gandim ca e necesar sa stricam o prietenie daca devenim iubiti si nu ne gandim eventual ca in acest mod se leaga si mai mult acea relatie de prietenie. Nu stiu de ce ne gandim mereu ca daca acea relatie nu rezista atunci cu ea se darama si bazele prieteniei ce a existat inainte... dar asa e omul, mereu se complica...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Karla: Welcome to the club. E chiar foarte aiurea sa pierzi o prietenie atunci cand stii ca nu mai prea ai chef de o relatie, dar cum... cred ca am zis, e aiurea cand o persoana inceteaza sa placa pe altcineva in felul ,,acela", dar acel altcineva nu se opreste, iar persoana a carui sentimente s-au cam sfarsit nu vrea sa o aibe pe cap, sau ceva de genul, dar apoi arata in ce sens sunt prieteni :P...

    Adevarul e ca la o despartire, cineva care nu mai are sentimente pentru altceva se minte singur ca ar vrea sa fie prieteni. De fapt ar vrea sa fie niste simplii cunoscuti care vorbesc asa din an in pasti, pentru ca dac-ar vorbi mai mult, ar fi cam aiurea. Ai vrea sa redevina totul cum a fost la prietenie, insa asta nu se prea poate decat dupa o pauza foarte lunga intre voi doi. Stii tu, faza aia cu: De la prietenie la relatie sunt mai multe schimbari...
    Eh...

    RăspundețiȘtergere

Un pic cam de prea multe ori...

Un pic cam de prea multe ori...