joi, 17 mai 2012

Iubeste actorul, nu scenariul sau!

Chiar... nu aveam idee ce fel de titlu sugestiv sau smecher sa pun, asa ca am facut o simpla exlamare care sa cuprinda cam toata postarea asta care va avea sau nu va avea sens si in aceeasi masura nici nu stiu daca am mai vorbit sau nu am mai vorbit despre asta, insa se intampla in jurul meu si imi strica multe din ... situatii, sa le spun asa. Ma enerveaza la culme si ... pur si simplu ma enerveaza. Rau.

Despre ce vorbesc ? Vorbesc despre voi cei care va lasati prada celor care se transforma in niste actori doar pentru voi, pentru ca li s-au aprins calcaiele pentru voi si vor sa va cucereasca. Ce se intampla in momentele astea ? Va studiaza, analizeaza sexul tau, anturajul tau, orice poate analiza, si isi face un micut scenariu prin care sa te impresioneze pe cat de tare se poate. Frumos, nu-i asa ?

In timpul asta tu esti vrajit, respectiv vrajita la fel cum ai fi in fata unui ditamai ecranul de cinema cu o pereche de ochelari 3D pe nas, uitandu-te la ... filmul tau preferat. Iarasi suna super bine.

Persoana respectiva munceste din greu si in cele din urma isi atinge golul, iar voi doi sunteti fericiti pana la adanci batraneti! Asa e ? E frumos ? NU!

Am cam stricat filmul :) ... hm, ce e cu mine ? Am inebunit dracului, cine stie...

Ceea ce am povestit mai sus, ironic sau nu, este ceva ce se intampla in general fiecarei persoane, fie ca esti spectatorul sau actorul si ni se intampla de mai multe ori in viata, chiar... pentru ca toata treaba asta da roade si pentru ca majoritatea persoanelor sunt dezlantuite de hormonii pe care-i resimt atunci cand te vad intr-o anume ipostaza sau e doar o perioada in care au nevoie de cineva neaparat si tu te potrivesti de minune, sau... isi imagineaza ca-s pregatiti de o relatie iar tu ... chiar esti pregatit sau pregatita de o relatie. Da, sunt rau, dar... dati vina pe rata casatorii-divorturi, certuri/abuzuri, copii crescuti... vai de capul lor, nici nu stiu pe ce planeta sunt, droguri, alcool si asa mai departe. Si stii... toate incep frumos cu intentii super bune :) ... dar mai mult de jumatate se duc... dracului. Da, poti spune ca sunt de-a dreptul enervat si scos din sarite!

Sa trecem la subiect... despre ce dracu tot vorbesc eu aici ? Vorbesc despre faptul ca in general ne indragostim de persoanele care incearca sa ne cucereasca pentru ca suntem vrajiti de efectele cinematografice pe care ei le realizeaza. De felul in care incearca sa para un pic altfel decat sunt de fapt stind sau banuind ca tie poate nu ti-ar placea cum sunt ei de fapt, sau find doar paranoici. Ce se intampla aici ? In primul rand ti se capteaza atentia, dupa care scenariul merge mai departe iar tu esti prins de poveste, dupa care... tot asa, pana se infiripa o micuta legatura. Care e problema ?

Problema este ca persoana respectiva n-o sa tina actul sus decat atat cat il vor tine endorfinele sau exitocina, acei hormoni care te fac sa te simti indragostit. Ce se intampla dupa ce nivele acelea scad ? Rabdarea ta scade, cheful tau de a tine sarada sus scade, pofta ta de persoana respectiva scade si relatia isi pierde din intensitate. De ce ? Tu nu te-ai indragostit de persoana respectiva ci de infatisarea pe care aceasta ti-a aratat-o. El isi pierde gustul pentru ca stie cum sa-ti fie aproape ca acea persoana, nu ca el insusi. Totul devine ciudat pentru ca se transforma intr-o relatie super stransa intre doi straini care, brusc... intr-o clipire, uita cum sa-si vorbeasca, cum sa se distreze, cum sa... se poarte normal, adica obisnuit, ca si pana atunci. Intr-o clipire, totul se schimba si te simti pierdut. De asta nu e bine si de asta sunt total revoltat de ce se intampla.

In zilele noastre trebuie sa fii un actor pentru a putea obtine atentia cuiva. Trebuie sa-l impresionezi pe cat posibil si s-o tii la nivele ridicate ca aceasta sa-ti acorde o sansa, iar aceasta chestie trebuie mentinuta mereu la un nivel optim, eventual sa fie tot mai ridicat, dar... daca acela nu esti tu 100%, chestia asta nu se va intampla sub nici o forma.

In momentele respective tragi de orice poti sa mearga inainte, dar... nu poti sa incepi un joc, sa te distrezi foarte bine jucandu-te, sa-i inveti regulile, apoi dintr-o data sa schimbi toate regulile, si sa te astepti sa fie acelasi joc, sa te distrezi la fel de tare si sa fie ... exact la fel.

Nu-mi place, nu stiu. E chiar super aiurea....

Sfatul meu ? Nu te indragosti, sau incearca sa nu te apropii de o persoana care face anumite lucruri frumoase, care-ti plac, dar le face special pentru tine, nu pentru ca e firea sa. Persoana respectiva se va plictisi de acele lucruri si va reveni la firea sa.... si tu te vei simti aiurea. Exemplu ? Daca vrei sa te distrezi cu cineva, nu lua pe cineva care in general prefera sa stea in casa, dar iese afara de cand te-a cunoscut, iese doar cu tine, se distreaza la culme, cu tine... acea persoana, intr-un anumit punct din viata, se va intoarce la stilul de viata care l-a definit si tu vei ramane singur. Sau... vrei sa fii ascultat, inteles si vrei atentie ? Iarasi... nu lua petrecaretul care nu e foarte serios in legatura cu problemele de familie, si alte lucruri care te intereseaza .Ia persoana care te-ar asculta de placerea de a asculta, nu pentru simplul fapt ca te iubeste sau mai stiu eu ce...

... pe deasupra, daca vrei si alte motive pentru care e o prostie, asta e cea mai sigura sursa de reprosuri. Persoanele care fac lucrurile tale preferate doar pentru tine, dintr-o obligatie actoriceasca, iti va reprosa toate aceste lucruri pe viitor, cand se va plictisi sa le faca si se va simti jignit de anumite chestii pe care tu le faci. O persoana care face acele lucruri pe care tu le iubesti pentru ca asta e fiinta sa, nu-ti va reprosa niciodata ceva-n gen... pentru ca nu-ti va reprosa niciodata c-a ras la o gluma de-a ta, cand rasul sau nu a fost provocat intentionat. Sau nu-ti va reprosa ca a mancat cu tine la masa, cand mancarea chiar i-a placut. Si asa mai departe.

... intelege careva ce vreau sa zic ? Lumea asta e plina de actori. Si actorii aia nu va iubesc... nu asta inseamna iubire, chestia asta mereu se termina in durere, lacrimi, si mai ales... tensiune care te impinge sa faci chestii stupide...

Asta nu e iubire... merge impotriva a tot ceea ce cred, si daca vrei sa ma contrazici, te provoc sa citesti tot blogul. Ai de citit... mult.

P.S. Piesa de mai jos doar imi place, nu are prea mare legatura cu subiectul. Sper ca ati vazut filmul :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un pic cam de prea multe ori...

Un pic cam de prea multe ori...