duminică, 1 mai 2011

Leapsa - Interviu

Am vrut sa mai scriu cate ceva pe-aici, si nu mi-a venit in minte un subiect, sau nu am putut prinde unul intr-atat incat sa-l pot dezvolta, ca de obicei, asa ca fac o leapsa pe care-am gasit-o pe google.

1. Când ai început să scrii online?

Am inceput sa scriu online in urma cu vreo 2 ani si ceva, pe functia de blogging a unui forum anime, care acum a cam disparut. Am vrut sa fiu si eu mai la moda, si m-am mutat aici, sa fiu si eu ceva mai individual, si... nici nu mai stiu de ce-am facut-o, dar o sa stau tot pe-aici, pentru ca acum m-am obisnuit.

2. Ce te motiveaza să scrii pe blog ?

Atunci cand ma gandesc foarte mult la un subiect, care-mi vine in minte pe strada, cand ma uit la un film, in timp ce discut cu cineva, sau cand trec printr-o situatie aiurea, imi place sa-l scriu aici, sa-l dezbat, sa-l despic din mai multe puncte de vedere, oarecum pentru a simti ca e tiparit undeva, poate pentru a primi ceva comentarii pe tema respectiva, sau doar sa ma simt eu bine ca imi vede lumea ideile. De multe ori ofer pagini de blog unor persoane cand vreau sa inteleaga mai bine o chestie pe care nu o pot explica chiar atunci. E foarte practic :) mi-e si mie lene...

3. Cum reacţionezi la comentariile negative ?

Nu pot spune ca reactionez chiar frumos, avand in vedere ca aici imi place sa-mi exprim ideile, fie ele corecte sau gresite. Le pun aici pentru a ma putea corecta in cazul in care vreau sa recitesc si sa compar ideile de-acum cu ideile pe care le aveam, si de ce, si cum, si-asa mai departe. Un comentariu negativ, batjocoritor sau asa mai departe nu e tocmai bine venit. Imi place sa ma contrazic, atata timp cat totul e civilizat si cu buna intentie, dar... nu vad nici un rost in a suporta rautati fara rost. Si daca au rost, persoana respectiva poate formula totul intr-o fraza mai... frumoasa.

4. Care a fost ideea iniţială de la care ai pornit ?

Cum am zis mai sus, ma gandeam sa-mi pastrez ideile aici, poate sa le recitesc intr-o zi, sau in decurs de mai multe zile, sa-mi revizuiesc toate ideile pe care le-am avut, motivele pentru care am scris ce-am scris aici, poate sa ma contrazic singur in momentul in care vad ca mi-am schimbat o idee pe care-am avut-o in trecut. Mi se pare foarte practic si destul de folositor... plus ca-mi place sa scriu de multe ori. E ca si cum as discuta cu cineva. In timp ce scriu, anticipez diferite intrebari care mi-ar putea fi puse, si raspund.

5. Ce fel de link-uri ţii in blogroll ?

Link-uri ale blog-urilor unor prieteni pe care vreau sa le urmaresc mai usor. Vad cand scriu anumite lucruri, cam despre ce e, dupa titlu, cand au scris, si-asa mai departe, plus ca sunt convins ca e destul de interesant cat sa fie citit si de altii, si imi doresc sa le impart cu oricine e interesat si de blog-ul meu, atat de interesat incat sa citeasca si pe margini.

6. Cum te-a schimbat pe tine blog-ul ?

Am inceput sa dezvolt ideile pe masura ce blog-ul meu devenea mai mare si mai vechi. Am inceput sa formulez frazele in mod mai complex, am inceput sa am o imaginatie mult mai bogata, am inceput sa stiu sa explic tot mai bine, am devenit mai profund in ideile mele, si... nici nu mai stiu, dar nu regret deloc ca am scris, fie ca am scris tampenii sau nu :) am cunoscut si persoane noi, care la randul lor m-au schimbat.

7. Ce aşteptări ai în viitor de la blog-ul tău ?

Nu am asteptari. Ma rog, ma astept sa mearga tot cam asa. Nu vreau sa fie foarte cunoscut, dar nici inexistent. Imi place ca e asa cum e. In felul asta pot sa scriu dupa pofta inimii fara sa ma simt constrans de anumiti cititori care ar fi nemultumiti ca scriu asa si-asa, si ca nu scriu cum trebuie, si sa ma simt aiurea, si-asa mai departe. Imi place ce e acum, fie ca se numeste blog, in adevaratul sens al cuvantului, sau doar un micut jurnal virtual.

8. Cât despre vizitatorii / cititorii acestui blog ?

Ii apreciez pe cei care citesc, care-mi atrag atentia, care ma aproba, care ma contrazic, care-mi explica lucruri despre subiectul respectiv, care mai lasa comentarii si mai discuta cu mine acolo, care se simt in lucrurile pe care le scriu, sau care nu se simt deloc, in functie de subiectul dezbatut. Imi plac. Daca nu mi-ar fi placut, l-as fi facut privat, chestie pe care nu vreau s-o fac :P

Nu mai stiu cine ma urmareste si cine nu, deci nu stiu cui sa dau leapsa, insa mie mi se pare interesanta si... sper sa vi se para si voua. Deasemenea sper ca ma veti anunta daca o veti lua, din curiozitatea de a citi si alte raspunsuri.

Bafta!

5 comentarii:

  1. Estii deja faimos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Faimos ? Mai degraba penibil, ca-mi pun singur intrebari intr-un inveriu.

    Dar cu cine am placerea ? ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca ti se pare penibil. Daca ti s-ar fi parut nu ai mai fi scris/ initiat un astfel de joc, "penibilul" de care spui tu e doar senzatia pe care ti-o da evadarea din rutina: nu ai mai scris articole atat de serioase, ci un joc - ceea ce nu prea iti sta in caracter :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Jane, sunt intrigat :), m-a facut sa zambesc prin felul in care ai descris intentiile mele :P

    RăspundețiȘtergere

Un pic cam de prea multe ori...

Un pic cam de prea multe ori...