joi, 7 iulie 2016

Who should you pick ?

Hai să mai vorbim puțin despre relații, pentru că știm cu toții că această postare de blog îți va revela tot ce știi despre cum să ai un prieten/o prietenă (la fel ca toate celelalte postări de blog care promit același lucru).

Mulți cred că cea mai bună alegere despre persoana perfectă pentru tine, cu care poți întemeia o relație adevărată și durabilă și serioasă este o persoană care-ți seamănă pe cât de mult posibil. Cu care ai multe în comun, care e empatică sau care este matură pe cât posibil. Ceilalți cred că opusele se atrag și cel mai important om pe care să-l ai lângă tine este cel de la care ai cele mai multe de învățat, care te ajută să evoluezi pe cât de mult posibil și viceversa. Două argumente destul de bunicele.

Ei bine, eu zic că sunt de căcat amândouă și nu ai nevoie de niciuna din persoanele astea. Ambele din persoanele astea îți vor oferi o relație foarte interesantă și de la care vei avea câte ceva de învățat, dar până la urmă totul se va sfârși într-o mare de lacrimi, sau... eventual o pauză care-ți va distruge încrederea în relațiile viitoare.

        ... Vai, Adi, tu... arogantule, dă-ne tu o soluție mai bună, dacă tot te crezi așa șmecher!

Imediat! Citește aicea.





Hai să discutăm, puțin, despre una din chestiile mele preferate găsite pe facebook, care exemplifică cel mai bine ce părere am eu despre o relație cu adevărat serioasă.

Din părerea mea, nu ai nevoie de o anume persoană lângă tine, care să îndeplinească o serie de criterii specifice. Nu, nu ai nevoie, nu te mai gândi că ai un „type” , sau nu-ți plac anumite persoane, sau chestii asemănătoare. Alea-s doar simple impulsuri pe care le ai random legat de ce ți-ai dori tu lângă tine în acel moment. Moment în care ești singur de ceva vreme, deja, și îți imaginezi cine-ar fi potrivit lângă tine, asta în măsura în care persoana potrivită te-ar cunoaște deja și e pur și simplu perfectă. Nu...

O persoană perfectă pentru tine, cu care poți avea o relație serioasă, e un idiot care e dispus să te cunoască și să se înțeleagă cu tine pe o perioadă lungă de timp. Adică să aibă răbdare multă cât să te vadă în toate ipostazele, toanele și situații.

Gândește-te puțin... ai nevoie de cineva cu care poți mereu să discuți absolut orice, legat de tine sa legat de sine. Cu care să compromiți mereu orice, alături de care să poți trage concluzii fel și fel și cu care să judeci mereu chestii cu care nu sunteți familiarizați niciunul din voi.

Ai nevoie care e dispus să gândească cu tine și să stabilească o fundație cu tine, cărămidă cu cărămidă, unde fiecare cărămidă e gândită bine, deschis, împreună cu tine. Poziția ei e pusă acolo de comun acord și fie că e bine sau rău, a fost decizia amândurora, iar dacă ea pică, nu e nici o problemă, amândoi ați fost de vină, deci amândoi rezolvați problema.

Nu prea contează cine e, nu trebuie să stai să te gândești ce fel de persoană poate fi potrivită. Cu multe în comun sau nu. Ci trebuie doar să observi dacă e capabilă să facă o asemenea chestie cu tine. Ca prieteni apropiați, sau doar două persoane care se provoacă. Simți chimia, până la urmă. Potriveala asta.

În nici un caz o relație unde nu poți comunica cu interlocutorul nu e una durabilă, vreodată. Nu poți construi singur bazele relației ca apoi să fi luat la rost de propriul partener care nu e prezent la deciziile cruciale, sau care se luptă cu tine pe acele decizii de dragul de a părea el mai superior.

Ai înțeles ? O relație e o casă complexă, iar tu ești un arhitect, constructor, instalator, zugrav, etc. Nu poți singur, iar cel din echipa ta trebuie ales corespunzător, și din moment ce ești capabil să comunici și să te înțelegi, să discuți planuri și idei, ia pe cineva capabil să asculte și să vorbească.

Trust me, I'll be worth it.

3 comentarii:

  1. Thanks for Sharing :) and Hi, Greetings from Bacalagers Media!

    We are Bacalagers Media is a Smart Digital Media Platform that Presents Quality Content and Inspires All Young Children in Indonesia in Choosing and Sorting News Information Interesting About Lifestyle, Business, Health Tips about stimuno untuk balita and Latest Technology News.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi, my name is Misa. Thank for sharing. Your post is nice. And I will share 3 articel about my trip in Indonesia from my blog

    - Transit 19 Jam di Malaysia, Ngapain Aja
    - Seharian Jadi Anak Pantai
    - Berburu Bintang Bersama HAAJ

    Hope you like. Regrads Misa

    RăspundețiȘtergere

Un pic cam de prea multe ori...

Un pic cam de prea multe ori...